Page content

article content

Wat zal ik vandaag eens schilderen?

Het leven en de kracht vinden om je dromen te verwezenlijken is een hele grote uitdaging voor mij. Ik ben echt een gevoelsmens en laat me vaak leiden door allerlei emoties.

Als ik aan het schilderen ben, dan is dat mijn uitlaatklep om uiting te geven aan mijn emoties. Heerlijk is dat. Mijn emoties worden elke dag opnieuw opgeroepen door beelden in mijn hoofd en mijn gedachten.

Elke dag schilderen en eens kijken wat er vandaag weer uit mijn handen mag komen.

Soms weet ik het even niet en ligt de angst op de loer, maar toch begin ik elke keer weer opnieuw en vol vertrouwen, met een schone lei aan een nieuw ontwerp.

Zoals vanmorgen. Ik ben lekker aan het ontbijten met mijn man Pierre. De schilderkleding al aan. En ineens valt mijn blik op de broodkruimels die op tafel liggen. En er komen spontaan weer allerlei beelden voorbij en in dit geval denk ik aan kippen.

Zijn kippen sociaal?  Trekken ze er in alle vrijheid erop uit?

Ja, er begon zich alweer een beeld te vormen in mijn hoofd.  Kippen samen erop uit, net zoals wij mensen vaak samen fietsen met het mooie weer. Heerlijk ergens picknicken buiten in het gras. De fietstocht schilderen, en alle versnaperingen die je mee neemt voor onderweg. Een vrolijke boel, zal het worden.

Zoals altijd is er ééntje bij,  die zich verheugt op het grappig zijn en heeft de anderen op een leuke manier tuk.

Dit neem ik mee naar het atelier en begin te schilderen. Mijn angst heeft uiteindelijk plaats gemaakt voor een voldaan en prettig gevoel als ik kijk naar mijn net geschilderde kippen.

De overwinning viert en mijn gezonde angst te falen drijft weg….

Liefs, Corrie

Laat een bericht achter

Comment Section

1 reactie op “Wat zal ik vandaag eens schilderen?


Door Riet van Houwelingen op 30 maart 2017

Ze zijn weer geweldig ja je wordt er vrolijk van ik ga ook weer beginnen buitenboel is klaar ,dus kan weer rustig gaan schilderen daar knap een mens van op

Plaats een reactie


*


like